tillbaka till startsidan

 

Länktips:

 

 

 

Lite information om mig

Jag bor i ett samhälle i norra Sverige som heter Älvsbyn. Där har jag förmånen att få uppleva de fyra årstiderna-höst-vinter-vår och sommar, från vinternattens djupa mörker till sommarens midnattssol dygnet runt. Det är detta som har präglat mig som konstnär. Jag är helt självlärd, autodidakt.

Som djur och naturkonstnär är mitt största intresse att se sambanden ute i naturen, sedan avbilda och återge händelser och stämningar i landskapet. Det jag i första hand målar, eller tecknar, är de orörda genuina miljöerna som finns och har funnits i norra sverige. I mina motiv finns många gånger ett djur som dominerar tavlan. I det finns en händelse som utförs av djuret/ djuren vilket uppskattas av betraktaren. När tid medges vistas jag i olika naturmiljöer från fjäll till kust i norrbotten som jägare, fiskare eller observatör.

Jag har tidigare arbetat med blyerts, tush, glödritning och färgpennor. Just nu utvecklar jag mitt konstnärsskap i olja och detta är uppskattat, jag har fått ett gott mottagande. Vid ett flertal tillfällen har jag arbetat som illustratör i olika jakttidsskrifter och böcker, har även medverkat i en del TV-inslag.

Jag har egna utställningar av mina alster runt om i Sverige och finns även med på olika samlingsutställningar med andra riks kända djur och naturkonstnärer.